Anywhere I lay my head

Det är fortfarande söndag och jag har sträcklyssnat på Tom Waits, bajsat lite och druckit te i äkta söndagsanda. Det är dagar som dessa då jag möjligen en liten aning kan längta till den tid i mitt liv då allting liksom ordnat upp sig. Till den period då jag hittat mitt drömjobb, min drömman och har fullvuxna barn.

Jag föreställer mig att jag då skall ha låtit mitt hår växa ner till ryggslutet ungefär, samt på något magiskt vis ha blivit väldigt tjockt så att jag alltid kan gå omkring i en vacker fläta, och att jag har återgått till det hennaröda. Jag och min karl har flyttat till ett avlägset litet ställe i ett land som är varmt året runt, helst en trevlig liten ö någonstans där vi är bundisar med hela lokalbefolkningen, har ett mysigt litet bageri bredvid huset där vi köper nybakt bröd varje morgon och bara köper hela kaffebönor som vi maler själva. Efter att ha börjat varje dag med en flera timmar lång frukost med tidningen och fantastiskt kaffe på den ständigt soliga balkongen börjar vi båda två med att jobba, hemifrån såklart då vi har glassiga välbetalda jobb som inte kräver särskilt mycket men samtidigt är väldigt givande, faktiskt.

I huset som är väldigt ljust med stora fina fönster och fladdrande fluffiga gardiner finns det en katt och en hund, som älskar varandra såklart. På väggarna hänger förstorade fotografier från min man som är en fantastiskt duktig hobby-fotograf, det står lite urdruckna kaffekoppar här och var på lediga ytor som vi köpt från den lokala krukmakaren och.... Jag skulle kunna hålla på för alltid och dagdrömma mig bort om en tillvaro någonstans i en avlägsen framtid, trots att jag trivs oerhört bra med livet så som det är just nu, förutom att det kanske skulle kunna vara lite varmare och inte fullt så mycket regn.

Nu ska jag dricka lite mer te och äta en rostad macka. Åh, äntligen har jag blivit hungrig igen efter min orgie i onyttigheter.

SÖNDAG

Åh, idag mår jag illa. Varför? Hör och häpna, jag är inte bakfull! Nej, mitt illamående beror endast på ett intag av alldeles för mycket socker och tortillas. Endast. Jag har varit vaken i ungefär 8 timmar, och har inte ätit något som kan liknas vid en godkänd källa till näring. Robin och jag upptäckte att Charlie and the Chocolate Factory gick på tv, och vi insåg att en sådan film inte går att kolla på utan något onyttigt tilltugg, så vi traskar ner till Bunnpris och köper SNASK för ungefär alldeles för mycket pengar. Orsaken till mitt illamående att jag hetsåt allting alldeles för fort, som vanligt, och därmed inte klarat av att laga någon vettig mat.
Kanske ska jag rosta lite bröd i brödrosten vi köpte i julklapp till varandra, och götta till det med lite överbliven julskinka, som blev nästan lika god som den min käre far brukar tillaga. Åh, det är en av de få saker jag saknat med att inte vara hemma över jul. Pappsens julegalt, det är fina saker det.

För övrigt hade jag den bästa julaftonen på länge, med sjukt mycket god mat som jag är riktigt förvånad att vi lyckades med. Tydligen har jag trots allt lärt mig något av mina föräldrar och deras kokkonst.

Imorgon ska jag på mellandagsrea och jag är lite oroad över hur jag ska klara mig bland alla obehagligt stora folkmängder svettandes i varma vinterjackor och vassa ilskna armbågar som knuffas för att nå fram till alla de kläder jag också vill ha.

Mina hat

Förutom människor som gräver i smöret, ogillar jag även starkt alla dessa människor som envisas med att skriva "imon" när de menar IMORGON. Åh, denna grupp intelligensbefriade människor är som en böld i röven på cykelsemestern, som en rethosta mitt i natten, som en finne på hakan som aldrig går att klämma. You name it!

Förövrigt har jag varit ute och sprungit tre gånger sedan i fredags och inte druckit alkohol sedan i lördags, och jag känner mig ovanligt sund och frisk. Håhåjaja.

Imorgon ska jag till Champs. Där ska jag dricka billig öl tills jag kräks.

Flink jente

Här sitter jag invirad i en filt och ett täckte samt två raggsockar på mina frusna fossingar i ett tragiskt försök att hålla värmen, smaskandes på yoghurt med mango/passionsfruktsmak. Ikväll trivs jag i mig själv då jag sprungit en runda runt sjön, diskat, städat samt bokat arbetsintervju tills imorgon. Jag har även lyckats hålla mig ifrån kaffe hela dagen så jag ska kunna somna innan jag ska stiga upp igen.
Andra företeelser ikväll har även varit ett frenetiskt pillande på en härligt röd och svullen finne som växer sig mogen och fin på min haka, ett lika frenetiskt zappande bland alla existerande kanaler utan att hitta ens en repris på Simpsons eller Miami Ink. Ja, och ganska mycket ätande, och även en konstant huvudvärk i brist på koffein.

Imorgon ska bli en fantastisk dag, har jag bestämt. Imorgon vill jag vakna upp till frost, strålande sol och några minusgrader, en perfekt kopp kaffe och gärna få tid till att baja lite innan jag går på intervju. På kvällskvisten skulle det sitta fint med några pils i goda vänners lag. Om jag skulle önska så vore det skönt att inte bli alltför rund under fötterna, utan få till en sådan där härlig berusning som inträffar efter ungefär 3-4 öl, och sedan låta det stanna där. Dessvärre, om jag känner mig och min självbehärskning och ölsinne rätt kommer jag inte lyckas stanna där utan häva i mig minst sex öl i bara farten.

Men, eftersom jag ska kliva upp klockan halv sju imorgon har jag svårt att föreställa mig hur det kan bli annat än en ganska jobbig dag fylld av gäspningar som får min käke att hoppa ur led.

ÅH VAD JOBBIGT

Lista på mina problem:

- Jag är lite småhungrig men vill inte äta, då det kommer leda till bajsnödighet, och idag är en sådan dag då jag vill att huset skall vara tomt på folk då jag sätter mig för att klämma.
- Min hals har blivit såpass dålig att jag inte kan röka mer än några få dödspinnar per dag, vilket leder till abstinens och dåligt humör.
- Diverse problem med en viss karl
- Någon har tagit av mitt smör, och GRÄVT I DET istället för att dra kniven längs med. ÅÅHHH mitt hat för människor som gräver i smöret känner inga gränser. Folk som tar för sig av smör på detta sätt visar på att de är oorganiserade, rakt i genom dåliga människor.
- Jag får inte bort vitlökslukten ur min mun.

Gåshud och slem

Jag fryser så väldigt fastän jag har dragit in elementet till datorn och jag sitter här invirad i ett av de tjockaste täcken som går att fina i huset samt en mycket kramvänlig katt i mitt knä. Ja, åh, har jag berättat om denna fantastiska katt? Missy heter hon och tillhör egentligen en av herrarna på översta våningen, men är numera bosatt hos oss. Hon tillbringar några dagar i vår våning, får lite mat och blir så fruktansvärt bortskämd med kliande bakom örat och klapp på magen att hon inte vill gå, samt att badrummet med golvvärme är väldigt lockande för en liten katt som tycker om att värma sig under badrumsbänken. Efter en dag eller två tar hon sedan första bästa chans för att springa ut genom dörren och upp till sin hemvåning för att bli matad och antagligen lika bortskämd med klappar som hon blir här. Detta är en katt man vill älska för resten av livet och alltid ha liggandes på sin mage när man är däckad framför tv:n. Sedan när hon är mätt brukar hon ställa sig utanför mitt fönster mitt i natten och jama, då hon lärt sig att jag alltid släpper in henne, och jag får lite sovsällskap vilket är oerhört mysigt (samt sängen full av katthår vilket får mig att nysa ungefär fem gånger i rad).
Just nu verkar hon även finna det väldigt intressant med mina fingrars rörelse över tangentbordet och bektraktar varje knapptryck med spänd förväntan, som om tangenterna plötsligt skall utveckla svans eller vingar och därmed utgöra något utav hennes bytesdjur.

Sedan har jag även en stor mängd slem i min hals som vägrar försvinna hur mycket varma drycker jag än häller i strupen. Att jag dessutom är både damm- och pälsallergisk gör ju inte saken bättre för min arma hals, då lilla Missy fäller oerhörda mängder hår samt att jag inte dammsugit i mitt rum på ungefär två månader. Det där är för övrigt också ett mysterium. De gemensamma utrymmena i lägenheten, köket, badet och vardagsrummet, de städar jag minst en gång i veckan, noggrant dessutom, men golvet i mitt rum är alltid täckt utav kläder då jag i panik kastat mina plagg omkring mig för att kanske upptäcka någon ny spännande kombination att ikläda sig, samt en stor mängd damm.

NU GÖR JAG DET IGEN, maler på om de mest ointressanta ting bara för att ha något att göra. Jag skall icke plåga er mer, godnatt.

Det där med ord igen.

För några dagar sen satt jag på biblioteket med en kopp hutlöst dyrt kaffe, och inte särskilt gott heller för den delen, med syftet att uppdatera mig lite om vad som händer i världen via de svenska tidningar som finns att tillgå. Jag kom över en krönika i DN och snubblade där över ordet efemärt. Detta var första gången mina ögon någonsin skådat denna bokstavskombination och eftersom detta är något av en raritet antecknade jag ordet och sparade bland utkasten för att senare slå upp.

Enligt Svenska Akademiens ordbok betyder efemär

eg.: som lever l. varar endast en dag; i utvidgad o. överförd anv.: som är av kort varaktighet, kortlivad, övergående, tillfällig, flyktig, utan bestående värde, dag­sländelik, dagslände-;

och jag tycker det är ett slående vackert ord som numera skall försöka införlivas i min dagliga vokabulär. Antagligen kommer ingen under trettio att förstå vad det betyder ändå men då får jag verka lite bildad och kulturell samt få äran att introducera detta fina ord för någon annan som antagligen inte riktigt kommer att förstå tjusningen i ett så flott ord som EFEMÄRT.

Calm like a bomb

Det är söndagskväll, jag har precis ätit två saftiga ostmackor och tänt nästan alla tusen juleljus. Äntligen har mitt hår torkat efter en promenad hem i ösregnet från fröken Stinas nya flådiga våning och magen buktar ut ganska ordentligt efter den senaste tidens frosseri, ett frosseri dels i ätbara ting men även i sådant som inom några år kommer få min lever att skrumpna. And I like it!

Denna söndag den andra advent har varit ganska komfortabel och fylld av trevliga göromål. När jag vaknade kvart i tre efter att ha kommit hem dryga sju timmar tidigare från jobbet höll jag fast vid min, i dubbel bemärkelse, mycket goda vana att alltid äta en ordentlig frukost. Denna måltid som intogs i takt med att mörkret började lägga sig över staden bestod av äggröra med skinka och tomat upplagt på ett mycket saftigt sirapsbröd, samma bröd som även lämpar sig utmärkt till ostmackor, tillsammans med ekologiskt och även rättvisemärkt kaffe och ett glas med slavarbetsjuice från Eldorado. Genom min frukost fick jag därmed i mig hela kostcirkeln; kött, grönsaker, protein, fett (då jag har en tendens att överdosera steksmöret), fiber och fullkorn, samt på köpet även en väl fungerande tarm. Heja mig!

För övrigt ser jag förresten fram emot jultider just nu. Det var längesedan och jag vet inte riktigt varför min förväntan försvann. Jag antar att tonåren inträffade och familjeliv inte riktigt stod högst på listan över aktiviteter värda att lägga tid på. Mer bara att stänga in sig på rummet och därmed utestänga allting vad krystade konversationer och konstlade leenden betydde.
Nya tider, nya tag! Denna julen ska spenderas hemma hos Fröken Fri och liten samling andra trevliga människor från denna stad, samlade över all mat i hela världen. Vi har även planer på att skaffa oss en liten julgran och en tur till IKEA för att inhandla glögg och julmust, sedan får det vara nog med svenskheten.

Lu lu lu I've got some apples

Jag börjar jobba om två timmar och det tar emot lite.
Idag har varit en dag fylld av den grövsta pms och hetsätning av allt ätbart som funnits inom husets väggar, samt nästan ett framkallande av liggsår till följd av för mycket tv-tittande i soffan. Sedan att allt som gick på tv idag var skit, jag sett alla avsnitt förut och alla dumma idioter i världen som ställer upp på idiotsaker i tv gjorde mig sjukt irriterad, samt att det inte funnits något varmvatten på hela dagen gjorde inte saken bättre.
Jag städade och skrubbade hela lägenheten i ren ilska ('ren' ilska, hehehehehe), jag har druckit alldeles för många koppar kaffe för min tarm och psykiska välmåendes bästa, och jag har heller aldrig slutat frysa denna fördömda fredag. Hela dagen har jag väntat och väntat på att varmvattnet skall komma tillbaka, men inte fan händer det något så när jag som mest skulle behöva en timmes lång härlig befriande varm dusch får jag inte ens det lilla privilegiet. Jag har inte tvättat mina ömma lemmar sedan i tisdags, mitt FORTFARANDE lite smått gula hår behöver en dos silvershampo och ja, jag skulle behöva bli lite varm helt enkelt.

Nä.

När man är pms:ig och uppsvullen så som det är oss kvinnor förunnat att uppleva någon vecka per månad ungefär, UTÖVER att sedan få mens ytterligare en vecka, då vill man åtminstone kunna få duscha och titta på ett Scrubs-avsnitt som man inte redan sett fem gånger.
Det enda här hemma som innehåller någorlunda stor mängd fett och socker är mörk choklad, men det kan man bara trycka i sig ungefär två bitar av innan det bli för mycket, allt jag vill ha är lite wienerbröd eller några flottiga pizzor och dylikt. Då skulle jag vara nöjd. Ja, och så en varm dusch då.

Nu skall jag strax gå till jobbet med håriga armhålor och endast en raggardusch till min förmån. Wish me luck. Antagligen kommer jag döda någon.

Fun and games

ÅÅhhhhhhh skrev precis ett stämnigsfullt och episkt inlägg om julen och fina saker men allt försvann när jag skulle publicera skiten. Jajaja det är julstämning här och jag mår bra. Hej!

RSS 2.0