"Casual chick"



Tänkte att jag skulle sova några timmar innan jobbet. Jag var så dödstrött att jag somnade mitt i sms-skrivande och vaknade upp med smink i hela ansiktet och ett hår som står åt alla håll fast inte på ett snyggt sätt. Typiskt.

FRI!

Jag är numera min egen kvinna igen, istället för att min kropp och mitt sköra psyke ska tillhöra Rema 1000 Hundvåg. Den 24:e augusti jobbar jag mitt absolut sista pass och det kunde verkligen inte ha kommit lägligare för snart är jag på väg att kollapsa.
Delvis av min egen vikt då smågodishyllan är farligt lägligt placerad när jag som oftast jobbar med att fylla på läsken. Idag fick jag även den stora äran att fylla på nytt smågodt vilket visade sig vara ödesdigert för min självdisciplin och hungerkontroll. Eller kanske inte så mycket hungerkontroll, mer den där känslan då man är lite småsugen men inte riktigt kan sätta fingret på vad som skulle passa bra att hetsäta. Det är när dessa känslor uppstår som jag trycker lösgodis när ingen ser och dessa känslor infinner sig ganska så frekvent.

Nåväl, jag har i alla fall sagt upp mig från skitjobbet och idag är en bra dag!

Alkisvarning kanske?

Jag tar mig en liten sängfösar-öl för att slappna av lite och tänker att en gång i tiden så tycke jag faktisk inte ens om smaken av öl?!?

Efter en kväll med stressigt jobb i baren är den där första ölen när man äntligen får sätta sig ner det absolut bästa jag vet. En öl och en cigarett och jag mår tiptop igen efter att ha svettats och svurit i mungipan åt besvärliga kunder.
Tänk, så det kan gå.

Äh ja göre imörra

Jag borde:

- fixa en ordentlig middag istället för bara mackor
- städa och diska
- prata med min chef
- ta kontakt med människor igen
- rensa min "garderob" (golvet)

Vad gör jag?

Tar en efter maten(mackorna)-öl och kollar på Prison Break tills jag slocknar istället.

???????

Sitter här i en något oren soffa och ÄTER VINDRUVOR? Denna plötsliga hälsochock kanske kommer sig av att jag tryckt i mig pizza två dagar i rad och att jag ständigt smyger förbi hyllan med lösgodis på jobbet och mölar i mig när ingen ser. Hehe.

Blev lite grinig på mig själv när jag klev av bussen på väg hem från jobbet, då jag slogs av att jag glömde påsen med min frukost jag inhandlat. Filétbacon, mango, bönor i tomatsås, bröd, svindyr Tropicana-juice, en fläskfilé jag tänkte ha till middag också. Självklart står den kvar inne på kylen och jag får nöja mig med knäckebröd och ost.


Tjockma

Jag tilldrar mig vid vissa tillfällen en del märkliga blickar, när jag kommer med påståendet att pizza är godast kall, och till frukost. Nu är ju inte detta helt sant för vissa pizzor kommer inte helt till sin rätt av kylskåpsköld, så som den jag tuggar på nu (köttfärs, paprika, jalapenos, tortillachips), men en vanlig capricosa eller andra lite enklare varianter är en ren delikatess!

Om en tio minuter ska jag till jobbet och le falskt mot alla äckliga kunder och det ger mig ett lätt tryck över bröstet och får mig att vilja dra ungefär hundra täcken över huvudet och aldrig komma ut ur min lilla gömma.

Det blir helt enkelt mer hetsätande av pizza och ignorera att jag inte ens har mod nog till att säga upp mig.

Cheers



Tar en klunk trippel espresso iskaffe, kliar mig i ögonen eftersom jag fortfarande inte orkat tvätta bort gårdagens smink och kurerar min bakfylla med ett äpple.
Efter lite McGyver-trixande med silvertejp på en glappande högtalare kan jag nu även lyssna på Animal Collective med ordentligt ljud. Då det är så varmt ute att man nästan smälter bort gömmer jag mig i skuggan och röker inomhus för den rätta rebelliska känslan.

Snart tänkte jag även koka ägg. Åh, ägg!


PÅ TV JUST NU

HA HA HA HA HA HA HA

Reklam för en skiva med Norges nya favoritdansband - Contrazt.

ROCKSTAR

Dricker smoothies ur ölglas. Oh the irony!

Hettma

Vaknade upp av att solstrålarna stekte min hud till knaprigt kycklingskinn och bestämde mig för att vakna och dricka lite vatten istället. Insåg att jag var kalasbakis efter att ha smygsupit mig själv redigt packad på jobbet igår. Kanske att jag inte gjorde mitt jobb lika oerhört fantastiskt som vanligt men oj så mycket roligare det blev! Mina chefer bryr sig nog knappast då den ena av dem röker gräs på en daglig basis och den andra bjöd mig på två shots igår.
Kom hem, fyllefacebookade och talade ut via sms, vilket jag ångrar lite smått idag, men blev glad då jag såg solen och kletade in mig med lite solkräm för att kanske lyckas bättra på min obefintliga brunfärg och kanske skaffa ett par tusen fler fräknar.

Men nä. Nu är himlen täckt av moln, självklart, på min lediga dag. Igår när jag jobbade exakt alla timmar det är sol på vår terass var det självklart molnfritt med en såndär perfekt behagligt svalkande bris, i torsdags när jag var ledig var det likt nu en stålgrå himmel jag hade utanför fönstret.

Nu ska jag dricka iskaffe, det är min nya grej.

FASHION!!!




Sitter och hetsdricker kaffe medan jag försöker göra mig någorlunda presentabel inför jobbkväll och funderar på hur smärtsamt det kommer vara att jobba i dessa skor. Då jag bara använt de en gång vill jag liksom att de ska vara värda den smärre förmögenhet jag lade ner på skönheterna.
Jag tänker nog överge den tanken och återgå till att bara trippa omkring på de här hemma medans jag sminkar mig, och köra på dr. Martens som vanligt när jag klampar runt och plockar glas.

Lagar mat

Recept rotfruktsgratäng:

Skiva några potatisar, morötter, lite kålrot, massa lök och vitlök och häll över ungefär en skitstor påse rivad ost.
Färdigriven ost är för övrigt sjukt bra, då du slipper diska rivgjärnet vilket är jävligt jobbigt och du slipper själva jobbet med att riva osten, vilket även det är sjukt jobbigt.
Åh, vad jag älskar ost!


Och jag ska kalla mig språkfascist?

Det heter inte handlekorgar på svenska, kom jag på efter att ha korrekturläst. Men vad tusan heter det? Jag kan för mitt liv inte komma på ordet, jag har det inte ens på tungan. Nu är det verkligen dags att ta sig härifån och hitta ett nytt skitjobb.

Alla dessa måsten

Jag har så mycket måsten just nu. Egentligen måste jag verkligen städa trots att det är mig ett oerhört övermäktigt uppdrag, jag måste planera in datum, jag måste ta tag i min så kallade garderob, jag måste reda ut saker angående något som kanske kan kallas känslor och tusen andra saker.
Större delen av dessa saker kommer så småningom att leda till mycket trevliga saker, så som besök hos en bästa vän i Oslo och en annan bästa vän i London, men då jobbet tar all min kraft och energi klarar jag inte av ens en sådan enkel sak som att planera vilka datum som passar mig bäst.
Så första steget i att komma över detta berg med uppgifter är att klampa in på min chefs kontor, slå näven i bordet och säga att jag säger fan i helvetet upp mig från detta skitjobb.
Ja, ett exempel på vilket skitjobb jag tvingas utstå var när jag för några dagar sedan var satt på att städa pausrummet samt personaltoaletten. Vi har ju faktiskt en polack som ska göra dessa nedgraderande och slavlikande arbetsuppgifter. Det är även alltid jag som får skrubba handlekorgarna och få utslag över hela armarna då jag är överkänslig mot klorin.

Allt jag har att säga är


Punkdrömmar

Lägenheten ser fortfarande ut som skit efter helgens 20-timmars efterfest, för även om ölburkarna lagts i plastpåsar under köksbänken för att cashas in så är golvet klibbigt, det är aska lite varstans trots att vi försökte hålla rökningen under fläkten och hela köket är i behov av en ordentlig skurning med något riktigt starkt medel.
Ett tag hängde det även ett par kalsonger i dushen. Eftersom det här är min enda lediga dag denna veckan hade jag planerat lite städning och uppfräschning av både lägenheten och mig själv, men hittils har jag bara hunnit fixa lite ledighetsfrukost (smoothie, ostmackor och kaffe tills jag skakar). Det får helt enkelt bli ett såndär "äh jag gör det sen..."-projekt. Ungefär som mitt rum, där golvet har fått agera garderom i ganska många månader nu.

Mina händer skakar fortfarande lite grand efter frukost så jag vet inte varför jag tyckte det verkade som en bra idé att brygga mer kaffe och nästan skita i brallan men det blev gott och det betyder att jag kan vänta ännu lite till innan jag sätter igång med städningen. Alltså; jag gör det sen.

Ärlighet HERREGUD

Jaha då har jag ungefär sju-åtta öl i mitt blodomlopp. Att gå på Munken när man får två för en bådar aldrig gott och varenda gång har det slutat med fylla och misär. Imorgon har jag tur nog ledigt vilket jag är oerhört tacksam för då promillehalten i min kropp just nu hade råkat väldigt illa ut om jag fastnat i en poliskontroll.

Trots att jag hetsåt en hel kebabrulle med tonvis av stark sås är jag ännu hungrig och drömmer lite smått om en Dolly-pizza med hemkörning, eller faktiskt helt ärligt, en tallrik sushi.

Nu ska jag sova ruset av mig, för att vakna imorgon till min friösrtid och komma tillbaka med coolt och astufft hår, som min frisör Elisabeth kommer kunna fixa. Åh, för första gången i mitt liv har jag hitttat en frisör om förstår sig på mitt hår och som förstår vad jag vill uppnå för frisyr när jag förklarar på mitt märkliga gestikulerande vis.
Åh, lycka!

1337

Min fantastiska, underbara, makalösa manick som kallas MacBook Pro har nu varit i min ägo i nästan tre veckor och förälskelsen är total och oåterkallelig. För det första eftersom det är en av Apples avkommor och som vi alla vet kan det inte komma annat än ofelbart därifrån.
Det andra är sådana där småsaker som att den fortfarande luktar lite sådär nytt och tekniskt, eller som det oerhört behagligt subtila ljudet som uppstår när skärmen fälls ner. Sedan har vi också den såkallade "mjuka rullningen", lite som en Ease i Flash, vilket alltihop bidrar till känslan av att jag liksom hittat hem till min teknologiska himmel.




Det här med att gå upp tidigt alltså

Jag låter kaffet tacksamt värma min frusna lekamen och i väntan på morgonbajen vispar jag ihop lite äggröra och halvsovandes fortsätter jag att drömma om min varma säng och ljuva drömmar.
Dock finner jag det numer ganska uthärdligt att arbeta då jag faktiskt har en någorlunda utstakad plan för min framtid. Jag tänker inte avslöja någon av mina planer då jag inte vill riskera en jinx, så jag fortsätter att nysa, överanvända nässprayen och låtsas att de nyinköpta vitaminerna som står på köksbänken ska hjälpa mot en aldrig övergående förkylning.

So long bitches and hoezzzz

Söndag

Klockan har passerat tolv och ännu en av alla dessa söndagar är äntligen förbi. Denna söndagen har jag stängt in mig på mitt rum med Gossip Girl i princip hela dagen, förutom då jag tog en liten tur förbi flygplatsen och sa hejdå till Sian som lämnar Stavanger för utbildning i sitt hemland. Efter detta tårfylta tårfyllda farväl köpte jag en en, faktiskt ganska torr och äcklig, muffins på 7-eleven i ett tappert men misslyckat försök i att bota bakfyllan, tog mig hem och har sedan dess endast lämnat mitt rum för införskaffning av födoämnen. Rökt har jag gjort i min säng trots att vår hyresvärd inte tillåter det, men jag rättfärdigar det med att han för några efterfester sedan stapplade in i vår lägenhet - pissfull skal väl tilläggas - med syftet att lägga en kabel i vår toalett. HAH.

Imorgon är det tillbaka till verkligheten och tillbaka till marinblå kläder, kliande ögon och trötta fötter, och har inte ledigt förrän hela veckan passerat och det återigen är söndag. Känner jag mig själv rätt kommer cirkeln ha slutits och nästa söndag ligger jag här igen, antagligen med bakisångest och sliten lever.

DAGENS

Ursäkta mig!
Glömde ju dagens outfit.



Brought to you by Smutsiga Kök AB

Frukost

När jag vaknade klockan tio tänkte jag ta mig en promenad ner till Coop för lite inhandling av frukostmat så att jag kunde avnjuta morgonen med annat än billigt kaffe och knäckebröd med ost, hur lockande det än verkade...
Ju längre morgonen framskred gled denna idé längre och längre undan och jag tänkte tillslut att, nä, jag skiter i det. Så satt jag där med tre knäckebröd, toppade med gurka för att få det hela att verka lite mer luxuöst.

Efter min något torftiga frukost tänkte jag nu ta mig ned till stadens gator och torg och en dag med viktiga inköp, så som en förlängningssladd och lite nagellack. Jag hittade inga kläder som var någorlunda rena så jag har strukit dem i hopp om att smutsen ska synas mindre och sprayat lite parfym i armhålorna vilket antagligen inte hjälper ett dugg.
Jag får helt enkelt hoppas att ingen märker något.

Gladpack

När jag skulle täcka över resterna av min middag fick jag äran att öppna en hel ny förpackning med plastfolie. För det första hade jag nöjet med själva öppnandet, sedan fick jag även skåda detta underbara som en ny rulle plastfolie innebär. Är det bara jag som slås av skönheten i detta eller har fler lagt märke till hur fantastiskt fint det är?

Ungefär som avocado. Min absoluta favoritfärg i hela världen är färgen av en perfekt mogen, nydelad avocado.
Åh och den vackra färgen när man råkar sticka hål på ett stekt ägg som inte är helt genomstekt och lite av gulan rinner ut. Det är vad man skulle kunna kalla den perfekta gulfärgen.

Sultan of Swing

Dricker en (ja, en!) öl som är så kall att det isar lite i framtänderna men det är ju bara gött. Min erfarenhet av öldrickande har lärt mig knepet att lite diskret föra ner överläppen så att den täcker problemområdet och sedan svalka strupen med en ljuvlig kall öl.


Steg 1


Steg 2


Awesome!

Sedan återstår problemet att själva burken är så kall att det nästan blir lite jobbigt att hålla fast i så länge som krävs. Man får helt enkelt dricka skitsnabbt så handen inte hinner bli så kall. Åh, mig <3

After work...? Ja!

Okej, ja, jag har tagit några öl, men i mitt sinne så låter det som så att en alkoholpåverkad hjärna lyckas oftast bättre än den nyktra med att få fram det där som man sitter och hoppas på när man är nykter och längtar efter inspiration och kreativitet. 

En kvart efter att jag kom hem från jobbet hade jag fått på mig presentabla kläder och sköljt munnen för att frånkomma det faktum att min mun stank efter en jobbdag med rökpaus så fort tillfälle gavs.
Jag hann se cirka femton minuter av semifinalen Uruguay - Nederländerna,  och min chef hann kyssa mig ungefär lika många gånger då han bott i Holland 20 år och är starkt patriotisk mot detta land.
Kom hem ungefär 5 öl senare, och eftersom jag är en sådan osannolikt fantastisk supermänniska har jag till och med lagt in min smutstvätt i tvättmaskinen då det tekniskt sett fortfarande är tisdag och därmed vår vånings tvättdag. Dock misstänker jag att mina grannar en våning ovanför ogillar det faktum att tvättmaskinen är oerhört ljudlig och att centrifugen får hela huset att vibrera, klockan tre en tisdagskväll. Hehe.



I mitt något påverkade tillstånd orkade jag till och med tvätta av mig sminket, det är jag lite stolt över, ja, jag borstade även tänderna! Det händer inte ofta innan sänggång i onyktert tillstånd.

Btw, älskar att ha en inbyggd webcam.

Återkomsten



Vita sofföverdrag. Vem kom på den briljanta idén med att skydda soffan från diverse ohyror med ett överdrag där minsta smutsfläck syns på mils avstånd? När jag ligger i soffan och maratonkollar diverse serier vill jag kunna dippa mina chips utan att behöva oroa mig för att få arga blickar från hyresvärden när han kommer för att visa lägenheten för eventuella nya inneboende.

Om trekvart börjar jag jobba och ikväll har jag haft oerhört gott om tid att förbereda mig inför offentlighetens blickar, vilket innebar att jag till och med hade tid att fixa håret och matcha örhängena med ögonskuggan.



Sjukt stolt.

Nu när jag äger min egen fantastiska datormaskin tänkte jag börja ta upp det här med att dela med mig av mitt livs saga på the interwebz igen. Frågan är om någon hittar hit igen. Det återstår att se.

RSS 2.0