Oppe i ottan

Håhåjaja, klockan är lite över halv sju, jag sitter här och lyssnar på kaffekokarens lågmälda puttrande och betraktar ett grått gryningsljus sprida sig in i lägenheten vilket gör att man ser hur smutsig den vita soffan egentligen är, men det väljer jag att ignorera.
Igår slutade jag jobbet vid tiotiden, satt på Munken med min öl lagom för att hinna köpa öl fem minuter innan Dobbelt opp slutade gälla klockan elva, skålade för födelsedagsbarnet och kom hem ansvarsfullt och respektabelt vid ett-tiden lite behagligt rund under fötterna.
Bara för att fem timmar senare vara på'n igen. Ja, jobbet då. Det enda jag tänker på när jag sitter och scannar ändlösa rader med varor är lön, lön, lön, samt att flörta lite med söta grabbar. Först räknar jag minuterna till min matpaus, sedan räknar jag minuterna tills jag glädjeskuttande får ta mig till bussen och komma hem till mitt näste uppe på kullen.

Denna vecka ska jag jobba sex dagar, varav fredagen blir dubbel då jag har barjobb hela helgen. LÖÖÖN MMMMM! Och massa kaffe.

FYI

Drömde att jag födde grodägg ur min rumpa inatt.

Nu ska jag försöka komma över denna lätt traumatiserande upplevelse och äta en frukost bestående av bönor i tomatsås, stekta ägg och tomter samt några skivor bacon. Icke att förglömma några starka koppar svart kaffe för att orka med jobbdagen.


Ja förresten! CISSI FYLLER ÅR IDAG! Grattis! Sänder all min kärlek via telepati och hoppas att jobbdagen inte varit för hemsk och att du får tårta. Puss!

St Patty's day!

Eftersom jag inte laddat upp några bilder på mer än ett halvår tänkte jag bjuda er, kära läsare, på lite dekadens och farligheter á la en krogrunda i Irlands anda.


Vaknar vid tvåtiden av en slagborr, vill döda någon.



När lukten av kaffe börjar sprida sig i lägenheten mår jag lite bättre.



Såhär cool och tuff blir jag med kaffet i min hand, inte heller lika mordisk.



Sitter här ett tag.



Äter en sallad plus ostmackor som jag glömde ta kort på (ÅH NEJ)



Knarkar lite.


Jag och Robin bestämde oss en halvtimme innan ölsälget stänger att vi ska ut, här är Robin efter tre öl.


Här är Mimmi efter två öl.


På The Irishmen där Robin hittar en sjukt oattraktiv dam som under resten av kvällen benäms som "den fula" när hon inte är i närheten. Robin kämpar hårt för att få med sig denna kvinna hem.


Jag och min granne som gör mig såhär glad då han bjöd mig på tre öl.


Hemma vid cirka halv fyra-tiden. Robin utan kvinna.


Hade "efterfest", jag, grannen och Robin.


Idag är jag kalasbakis och har precis tryckt i mig två ostmackor och tänker inte röra mitt arsle från soffan på hela dagen.

Ny definition av AW?

Tog en (flera) after work-öl igår, kom hem vid 6-tiden med en taxi som kvällens ganska rikliga dricks fick bekosta, lite snurrig och fnissig gjorde jag mig några ostmackor, däckade sedan i soffan och vaknade upp av att solen steke mig till ungefär hundra grader, somnade om inne i mitt vanligtvis antartiskt-kalla men för stunden behagligt svala rum. Vid tretiden väcktes jag brutalt av att landlorden och hans bror gick loss med slagborren nere i källaren samt att tvättmaskinens centrifug fick hela lägenheten att vibrera.

Nu har jag intagit mitt fort, soffan, och har legat här hela dagen med en väldigt högljudd mage efter min fina äggfrukost, x antal koppar kaffe samt knäckebröd och havregrynsgröt till kvällsmat som även det är tarmaktivitetsfrämjande.

Ba så att ni vet.

Söndagar :')


Fjanterier

Jag är trött, har smutsiga händer och en gasig mage. Saker och ting kunde varit bättre, men de kunde även varit sämre.

Min kära sambo Cecilia ska åka på en så kallad weekend till ett ställe vid namn Bø, några mil utanför Oslo, för att hälsa på en vän och jag tänker att kanske är det något liknande jag också behöver. De senaste dagarnas kaos och nedstämdhet har gjort att jag blivit väldigt trött på mig själv och allt jag inte är kapabel till. Eller ja, den skit jag faktiskt är kapapel till.
All snö och numera slask har även det bidraget till de senaste veckornas behov av att åka jättelångt bort. Ganska typiskt, när jag precis fått stabilt jobb och någorlunda stabilt privatliv, att jag tröttnar på skiten och vill göra något annat än det jag strävat efter i mitt envetna jobbsökande.
Om några veckor är våren förhoppningsvis här till fullo och kanske att jag bestämmer mig för att jag faktiskt trivs här ändå trots allt.

Ikväll blir det ostmackor och Fleet Foxes, och sedan ansiktet ner i kudden.

Svett och soffhäng

Vårt vardagsrum i det här huset gör verkligen skäl för sitt namn. Här tillbringar man större delen utav varje dag, antingen framför tv:n, ätandes, eller förfestandes. Ibland händer det att man vaknar på soffan också efter att antingen ha stensomnat framför televisionsapparaten någon apatisk dag, eller då man kommit hem askalas och inte orkat ta sig till sin egen säng.

I vardagsrummet finns ett gigantiskt fönster, vilket är trevligt då utsikten härifrån faktiskt är ganska så makalös, men det utgör även ett problem under soliga dagar då luften inomhus värms upp till ungefär hundra grader. Så nu ligger jag här på soffan och svettas som en gris för att jag inte orkar gå och byta till någon svalare outfitta än fleecebyxor och sovtröja.
Egentligen borde jag göra något vettigt, ja egentligen MÅSTE jag göra något vettigt; gå till polisen och anmäla mitt försvunna pass och plånbok, gå till Svenska konsulatet för att skaffa nytt pass, gå till banken och skaffa mig ett bankkort... The list goes on. Men nej. Eftersom jag är en värdelös och orkeslös människa fortfarande ganska grovt ångestfylld efter fredagen klarar mitt psyke inte så mycket mer än att ligga och svettas på soffan.
Jag borde faktiskt skjutas.

MIN DAG

10:03 Vaknar, börjar gråthulka, ber mamma ringa mig, berättar att jag supit bort pass och plånbok och bakisångestgråter lite till. Får den sympati jag fiskar efter men inte förtjänar.

10:30 Hetsäter lite överbliven tårta.

11:00 Inser på vägen ner till affären för att köpa cigaretter att jag fortfarande är redigt berusad.

11:20 Sitter och skrattar för mig själv, min patetiskhet (är det ett ord?!) och det faktum att jag trots tjugo stora år ännu inte lärt mig att sluta supa bort viktiga saker.

11:25 Upptäcker att någon (jag??) spillt alkohol över fjärrkontrollen, skrattar åt att den trycker på knappar av sig själv, slutar skratta när något händer så det inte längre går att kolla på tv.

12-19:30 Bakismaraton i soffan (UTAN TV!!!)

19:30
Orkar inte dippa chipsen så häller ner allting i dipskålen och äter med sked.




RSS 2.0