Fräknarnas förbannelse

Jag satt ute på altanen och solade. I trekvart. Jag hade smörjt in mig med spf10 vilket man skulle kunna tycka borde skydda lagom.
Men nej. Nu när jag gick in för att hämta lite vatten märker jag att jag ändå är helt knallröd.

Det skulle vara så trevlgt att för en gångs skull hinna bli lite brun innan sommaren är över.

För övrigt läste jag i GP idag att från och med nästa torsdag ska det bli kallt och mulet igen. GREAT SUCCESS. Om det regnar på min student så kommer jag inte att vara särskilt glad, alls.

Jahaok

Nu: knäckebröd med keso, tvätta av sminket, borsta tänderna och sedan försöka sova trots att jag sov två timmar i eftermiddags.

Jag är fortfarande chockad över att jag faktiskt pluggar. Jag har knappt gjort någonting på hela året och den senaste veckan har jag suttit nästan varje kväll. Det är en sådan oerhört märklig känsla.

The art of procrestinating

Nu har jag bara pyttelite kvar att göra på den uppgift som jag enligt mitt schema ska hinna klart med ikväll. Istället för att skriva klart den halvsida som bör göras så sitter jag och skriver listor på skivor jag ska köpa när jag får pengar, gör upp planer på mat jag vill handla inom den närmsta tiden och böcker jag ska läsa.

Jag älskar att planera men jag genomför aldrig mina planer. Sorgligt nog.

Thank god it's Friday

Nästa fredag.
Då tar jag studenten.
JAG TAR STUDENTEN.

Jag har inte riktigt insett det än. Om tio dagar kastas jag skoningslöst ut i det som kallas vuxenlivet och 25 dagar senare sitter jag på ett tåg mot Norge och Stavanger för att flytta hemifrån för första gången. Det känns jävligt gött må jag säga. Folk frågar mig om jag är nervös inför flytten. Jag svarar nej och undrar i mitt stilla sinne varför jag skulle vara det. Jag är bara jävligt förväntansfull, upprymd och glad att äntligen, efter nitton till synes ändlösa år i FUCKING JÄVLA KUKBACKA, få komma härifrån.

Jag ska inte börja plugga förrän jag känner mig absolut redo igen. Jag vill inte ha en upprepning av detta året, då jag fått en stor klump av *ånghezt* bara genom att tänka på att sätta sig ner och plugga, jag har helt enkelt haft NOLL energi till skolarbete. När jag väl tar upp studierna igen tänker jag göra det på mina villkor och inte på någon halvhjärtad kurs bara för att. Annars kommer jag aldrig klara av att genomföra en utbildning igen.

Om nio dagar tar jag studenten!!!

Lizta

Ja, jag sitter och försöker hitta lite motivation till att ta tag i mina allra sista inlämningsuppgifter men jag är så mätt just nu att jag inte kan röra mig ordentligt, än mindre tänka på viktiga saker.
Tänkte därför göra en lista. Jag vet inte riktigt varför, och tror itne heller att den kommer intressera någon men det är ett bra tidsfördriv. Samt ett mått på hur fattig jag är.

SKOR: DOC MARTENS!
SNEAKERS: Billiga. De jag använder nu kostade 100 kronor.
JEANS: Cheap Monday. De har stretch i nästan alla jeans och det uppskattas.
T-SHIRT: H&M eller liknande.
UNDERKLÄDER: H&M!
VÄSKA: Det köper jag mestadels på Röda Korset för typ 50 spänn.
PLÅNBOK: Åhlens. 100 kr.
SOLGLASÖGON: Indiska. 80 kr. Ser lite ut som Ray Bans.
KLOCKA: En jättegammal med döda batterier.
SMYCKEN: Örhängen från H%M. Som jag använder cirka en gång i månaden, eller när jag kommer ihåg att jag faktiskt har hål i öronen. Åh, det är så GÖTT när det har bildats en liten hinna som man måste trycka igenom. Vardagslyx!
TV: Tjock-tv.
MOBILTELEFON: Lånetelefon från 3 då min andra är på reparation.
MP3: Ingen just nu då min gamla mobil fick figuerera som detta.
DATOR: Jag hade en jättegammal Mac, som nyligen kraschade totalt och vägrade starta igen.
SMINK: Mascara L'Oreal (100kr), foundation CHANEL (OMG!!!), som mamma köpte till mig i present. Billigaste (och bästa!)eyelinern som finns.
ANSIKTSKRÄM: Apotekets HTH för torr hud. Babyolja ibland.
DEODERANT: Apotekets. TANDKRÄM: Colgate mint.
SCHAMPO/BALSAM: Wella för färgat hår. Suger, och luktar alldeles för mycket.
TVÅL: Barnängen yougurt och aloe vera.
PARFYM: Jean Paul Gaultier "Classique" som jag fick av min bror i födelsedagspresent för massa år sedan, trivdes med och har sedan dess önskat mig en varje jul.
MINERALVATTEN: Använder bara gamla mineralvattenflaskor och fyller på med kranvatten.
VIN: Vitt, helst inte torrt.
DRINK: Vodka on the rocks! Enbart.
BRÖD: Något extremt grovt mamma brukar köpa, och gärna pålägg så som mozzarella, ägg, tomat eller liknande.
MAT: Åh. ÅÅhhhh mat. Jag äter faktiskt det mesta nuförtiden. Fram tills för bara något eller några år sedan var jag askinkig, men nu har jag skärpt till mig lite.
GLASS: Vanilj.
GODIS: Choklad.
SÄNG: Dux.
LAKAN: Ingen aning. De är prickiga.
FRISÖRSALONG: Jossan! Eller mamma.
DAGSTIDNING: GP.
MAGASIN: Har en gammal prenumeration på Glamour som jag inte orkat avbeställa.

Dagens i-landsproblem

Ikväll vill jag skita i att äta riktig middag, och endast stoppa i mig choklad och popcorn. MEN eftersom jag bor med två middags-hitlers (a.k.a mamma och pappa), måste vi sitta ner gemensamt runt matbordet och föra någonslags konversation och jag måste tvinga i mig mat.

Illamående kvalar nog in på topp fem bland de obehagligaste känslorna som finns. Man vet aldrig om man kommer att spy eller inte, och går runt i ständig skräck, samt att det är jävligt jobbigt att må illa.

Bläääääääää

Jag är så extremt trött att om jag stängde ögonen just nu, skulle jag somna på en minut, även om jag sitter extremt obekvämt. Trots att jag har hinkat i mig kaffe för att hålla livsgnistan uppe så är jag liksom ur balans.
Om det inte vore för de löften om picknick jag hade hört skulle inträffa idag, hade jag nog aldrig ens klivit upp ur sängen. Imorse när jag vaknade, började jag gråta av tanken på att behöva gå upp. På allvar.

Nu mår jag extremt illa av någon anledning jag inte vet varför, och jag känner mest utav allt för att återigen bara lägga mig under en sten.

MEN NÄ, nu är det lite positivitet som gäller här känner jag.

JAG ÄLSKAR LIVET.
JAG ÄLSKAR LIVET.

I LOL:ED

"Side effects were listed as dry mouth, frequent micturition, constipation, small black feces, anorexia and weight loss."

Jag tyckte detta var hysteriskt roligt. En bieffekt av denna produkt jag kollade på är alltså anorexia? Jag får det inte riktigt att gå ihop, faktiskt. Kan tyvärr inte berätta vad det var för produkt på grund utav lite olika anledningar.

Mikael Persbrandt



Titta på den här mannen. Skäggstubben, vecken i pannan, den nonchalanta rynkningen av huden mellan ögonen, ögonen... ALLT. Åh. En sådan man.
Han är förmodligen den enda i hela Sverige som kan komma undan med att i tv4:s serie Labyrint yttra repliken "Den här katten jamar inte längre vettu".

Ord som ger mig en bra känsla i magen, del två

- Nejd

I meningar som till exempel:
Jag satt uppe på hustaket och blickade ut över nejderna. Det är en sån Astrid Lindgren-känsla över det ordet. *myser*

För övrigt: det är få saker som är så rakt igenom GÖTT som en kopp kaffe efter maten. Och sedan är det få saker som verkligen äcklar mig, men när man hittar en skalbagge i kaffet är det inte så jävla gött. Faktiskt.

You spin my head right round

Idag är jag bakfull. Det kan bara betyda en sak.
Att jag var ute igår! Och jag hade sjukt roligt. Trots att jag bara sovit mindre än tre timmar inatt är jag nöjd.

Gjorde även en så kallad Walk of Shame, det var inte kul att gå igenom mittgången av bussen med allas blickar på sig, i gårdagens smink, klackskor, samt en aura av öldoft runt omkring mig.

Nu är jag hemma, och har fortarande inte orkat duscha eller ens tvätta av mig sminket. Tänkte fortsätta på det där konceptet med ögonblicksbilder, mest för att det ser lite roligare ut än bara en textmassa, så det här är hur jag ser ut just nu:



Under sjalen kan man även skymta min bröstkorg med den charmanta nyansen av kokt kräfta. Bränd hud är det nya svarta har jag hört.

Just ja. Det första jag gjorde när jag hade startat datorn, var att öppna Spotify och sätta på... vilken låt? FLO RIDA SÅKLART!

Heaven or hell?

Ikväll har jag två val.
Antingen stannar jag hemma, gör klart allt jag ska göra i pluggväg och går och lägger mig nöjd med mig själv.

Eller, så sätter jag mig på Rumpans uteservering och dricker öl med Stina, och går och lägger mig nöjd & full, men vaknar upp stressad och mindre nöjd imorgon med tusen saker att göra.

JAG VILL HA ÖL!

Fabolous life of...

Idag sitter jag och skrattar högt för mig själv åt detta. Alltså, verkligen högt.

Har även suttit ute i solen i några timmar och bränt sönder min stackars hud samt begåvats med några nya fräknar.

Burn After Reading



Filmen var FUCKING FANTASTIC, som man säger om man är cool. Den genomsyrades mestadels av en känsla som kan beskrivas som "HAHA, wtf?".

Åt även alldeles för mycket godis, så nu känner jag mig ganska så spyfärdig. Jag mådde illa redan efter hälften, men det går liksom inte att sluta äta. Varför är det så? Det där är något slags universellt mysterium.

Klargörande

Glömde även nämna att det inte ens var min egen mobil som försvann på balen, utan Stinas som hon så godhjärtat lånat ut till mig. Detta ger mig ännu mer skuldkänslor och min ånger blir ännu djupare.

Samt att eftersom jag tappade nycklarna tillsammans med mitt ID-kort, så började mamma och pappa noja, och ville byta ut våra lås. Att jag sedan en vecka senare får tillbaka nycklarna, och vi därmed kunde behållt de gamla låsen utan problem, får mig att känna mig som världens uslaste människa i princip.

Black keys

Jag fick ett brev på posten, som berättade att mina nycklar fanns till uthämtning på vårt postombud. Det var alltså dessa nycklar som jag råkade supa bort tillsammans med resten utav mina ägodelar på balen förra veckan.
När jag med mycket möda lyckats slita upp kuvertet de låg i, var en av nycklarna borta (den enda vi inte hade en kopia på), och resten var otroligt repiga och böjda. Antagligen så var det så att någon hittade min väska, och kastade ut allt ointressant innehåll, det vill säga mina nycklar.

Jag önskar verkligen jag visste när jag tappade, eller blev bestulen på min väska. Antingen kom den bort när jag ramlade på väg till Burger King, eller så blev den stulen inne på Burger King, i fyllekaoset som brukar uppstå.

Fortfarande är jag rejält sur och trött på mig själv, och önskar att jag kunde vara lite mer varsam. Ibland tror jag att jag har något slags syndrom som gör att jag inte kan hålla fast vid saker i mer än några timmar. Jag har en förmåga att välta allting i min närhet, snubbla, och tappa allting som befinner sig i mina händer. Det är jobbigt redan när jag är nykter, men när jag fått några öl i blodomloppet så blir det ännu värre.
Jag vet inte om detta är något som går att öva upp?

Ikväll har jag något storslaget framför mig hursomhelst. Jag har köpt godis för 40 spänn, har hyrt filmen Burn after Reading, med George Clooney och Brad Pitt, två av filmvärldens absolut snyggaste män. Here we go!

Nu är det väl revolution på gång

Förra helgen var jag hemma, och gjorde taffliga försök till att plugga. Jag fick inget gjort utan stressade ihop allting dagen innan istället, som vanligt.

Denna helgen har jag varit, och kommer att vara hemma.

Känslan i min kropp just nu är att JAG VILL GÖRA NÅGONTING. Gå på bio, ta en promenad tillsammans med någon... vad som helst! Jag orkar inte längre bara sitta framför datorn eller ligga i min säng.
Hur skönt det än är att slippa tvätta håret och sminka sig så är jag trött på det här nu.

Så här ser jag ut just nu, när jag drömmer mig bort och väntar på bättre tider:


Dagens i-landsproblem

Jag går in på den sida som ligger högst upp bland mina bokmärken, tv.nu, lusläser tablån men finner absolut INGENTING som ens skulle kunna vara det minsta roande.

Det här är min min när jag gör en uppgiven suck och sätter mig vid Facebook istället. Inte ens någon Så ska det låta ikväll heller! Lika bra att dö.

 

*tänker på barnen i Afrika*

Jag har precis äitt världens största måltid, bestående av omelett, bönor, couscous samt bacon. Ovanpå detta åt jag sedan någon äcklig slags mandelbakverk mamma hade köpt, sedan ett äpple.
MEN JAG VAR FORTFARANDE INTE MÄTT.
Så jag tog en skål glass.
Och ett till äpple.

Nu funderar jag på att promenera bort till Statoil och köpa godis, för det är ju trots allt fredag!

Pinigt!

Jag kan inte sluta lyssna på Flo Rida's låt Right Round. Det här är nog något av det mest skamfyllda jag någonsin erkänt här.
MEN DEN ÄR JU SÅ BRA!

*emo*



Såhär ledsen blir jag när jag tänker på hur lång tid det kommer gå innan jag sätter min fot ut i nattlivet och blir full igen.

Heja mig!

Jag är faktiskt jävligt bra. Jag klarade av i princip hela engelska C-kursen typ tre dagar. Allt skickades in igår, denna gången med TIO minuter kvar till deadline. Livning on the edge! Jag är stolt över mig själv, för jag hade ett val. I måndags var jag extremt nära på att ge upp och skita i alltihop, men så tog jag mig i kragen och gjorde klart allting.
Nu har jag bara lite småsaker kvar att fixa klart, så har jag mitt slutbetyg! Detta hade jag tänkt ägna ledigheten åt, eftersom öldrickning är en omöjlighet då jag inte har några pengar.

DAMN vad jag är ölsugen. Suck. Pappas folköl here I come.

If I don't go crazy I lose my mind

Det är jobbigt när man faktiskt har stängt ner facebook och sitter och skriver på det man ska göra, och sedan upptäcker så sanslöst bra musik som Death in Vegas. Varför har jag aldrig lyssnat på detta innan? Gud vad jag älskar Spotify.

Suffer Well

Nu ska jag testa mig själv. Jag tänker stänga av internet en timme, och när denna timme har gått ska jag vara klar med min bokanalys. Om inte... vet inte riktigt vad jag ska straffa mig själv med. Ingen sömn och få IG på proven imorgon? JAA.

Sedan tycker jag det är lite roligt att en av karaktärerna i boken jag skall analysera, Algernon, finns med i Words ordbok. Möjligen på grund utav det faktum att boken är skriven av herr Oscar Wilde och denne man är en av de största författare som någonsin funnits. Eller, jag har läst mer välskriva böcker sett till det faktum av litterär njutning jag brukar kräva av en bok, men Oscar Wilde har en förmåga att få mig att *LOL*.

Dessutom:
Algernon: All women become like their mothers. That is their tragedy. No man does. That's his.

Typ det mest klockrena citatet någonsin? Förutom att jag aldrig skulle vilja träffa en man som var som min mamma. Men det är en annan sak.

!&%¤#"&

Min vana trogen vill jag i det här läget ge upp. Tänka att "äh jag tar det en annan dag, det löser sig". Det jag ska göra är seriöst skitsvårt och jag orkar inte. Min hjärna har kopplat ur sig nu och lämnat över till tankar så som "öl, sömn, mat...", det vill säga allt utom en blinkande markör i Word som uppmanar mig till att tänka på allvarliga ting och vill tvinga mig att producera något jag inte är kapabel till.

Män alltså...

Jag rotar desperat i skafferiet efter något okänt, gömt lager av choklad som skulle kunna bli min räddning, men förblir tomhänt.
Pappa: Men, du kan ju ta lite fruktyogurt istället?

ALLTSÅ VA? Jag är en kvinna!!!!!! JAG BEHÖVER CHOKLAD!!!!!!!!! Jag vill INTE ha fruktyogurt!!!!!!!!!



Och så vill inte fittbloggen publicera mitt inlägg heller.
*Vill döööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööö*

DET ÄR MYCKET NU

Det råder en stämning av upprördhet i huset just nu. Kanske beror det på den kvävade hettan, men förmodligen beror det på att mamma inte har sovit ordentligt. Inte jag heller för den delen.
Jag tycker synd om pappa som får utstå så mycket hets och irritation genom att leva tillsammans med två människor av kvinnligt kön.

FÖR ÖVRIGT. Jag hatar hatar hatar skolan. Det enda jag vill just nu är att lägga mig under en sten och inte lyfta ett endaste litet finger, inte komma i närheten av Word överhuvudtaget. Jag är så trött på ALLT just nu. Tyvärr har jag bestämt mig för att stålsätta mig själv och göra klart den helvetes jävla skiten.
Nu ska jag hetsäta lite choklad för att kunna genomleva kvällen, eftersom jag känner att tårarna finns nära till hands och om minsta lilla mer går snett för mig idag kommer jag att begrava mig under täcket och försöka att tyst skrika ut mina agressioner i kudden.

No stress

Tills på onsdag ska jag göra:

Bokrecension i engelska x2
Poesianalys i engelska
Plugga till ett matteprov
Plugga till ett prov i bokföring
Marknadsplan

Innan klockan tolv ikväll ska jag även ha hunnit göra en samhälls-och religionsanalys av Indiens statsmakt på engelska. Gött liv.

Ikväll blir det kaffe hela natten!

Live från Onsala

Just nu:



Skriver psykologi-inlämning, äter kidneybönor och keso, suckar högt och ljudligt över att saker inte går som det ska.

Det är mänskligt att fela!

Jag har suttit vid datorn och pluggat från klockan tre till nu, vilket blir ungefär 6 timmar. Under dessa timmar har jag skrivit ungefär ett A4. Det är inte särskilt bra jobbat kan man tycka.
Ja, jag har tagit lite matpauser och sådant, men inte särskilt länge alls. Jag vet inte vad det är som tar sådan lång tid. Eller jo det vet jag visst. Jag kan inte plugga mer än en kvart i streck, sedan får jag facebook-abstinens eller läser bloggar.

blääääääääääääääääääääää

Är så hiskeligt trött också, helt utan anledning. Jag har sovit ungefär tolv timmar de senaste två nätterna, vaknade klockan halv ett idag och borde således inte vara trött nu?  Ett tag funderade jag på om jag helt enkelt var utbränd, men det *makes no sense* eftersom jag faktiskt inte gjort någonting som skulle kunna fått mig utbränd, jag har bara skjutit upp saker hela tiden.

Helst av allt vill jag ha en cigg men med både en far och en mor som vandrar runt i huset kan detta bli ganska svårt.

Nu ska jag försöka producera lite mer innehållslös text enbart för att fylla upp kvoten som gäller men det enda jag vill är att sova.

Gomörra

Vattenflaska, choklad, äpple, glasögon: CHECK.

Jag är redo för en heldag med plugg.

Ehehehehe. Mina "heldagar med plugg" brukar resultera i ett konstant matintag och facebook, med ca 1% aktivt studerande. Men idag blir det ändring, faktiskt! Om jag vill ha mitt slutbetyg kanske det är dags att börja anstränga sig lite.

ESC

När ska folk fatta att Sverige SUGER?!
Seriöst.

Malena Ernmans flopp i Eurovision är ett faktum och ingen är väl förvånad.

Tror förövrigt att jag precis råkade få lite avskaft nagellack i ögat.

:( :(

MEN HALLÅ!
Jag fick några kommentarer i stilen "snälla Mimmi fortsätt skriv" och så kläcker jag ur mig några inlägg. Kollar statistisken, jodå det har varit folk här och läst idag.
Då kan man väl i alla fall få lite respons, typ,  TACK OH ÄLSKADE för att du fortsätter.

ANNARS känns det faktiskt inte särskilt motiverande att fortsätta. Hepp.

Those were the days

Såhär i dessa baltider, kom jag att tänka på balen vi hade i nian. Det var inte alls särskilt flärdfullt, och dessutoalkoholfritt. Men kul var det!





Här är en utav mina absoluta favoritpersoner, vackra Cecilia Fri, och jag. Klänningen är, precis som på årets bal, sydd utav mamma och mig.

Every night I burn

Jag lyssnar på the Cure idag.

Det var minst ett år sedan sist och jag har glömt bort hur ofta de brukade figurera i mina hörlurar på högstadiet. Varje dag var det Roberth Smith och oftast även Broder Daniel som fick mig att ligga still i sängen med slutna ögon, kanske fälla några tårar och tänka på hur missanpassad jag var.
Precis som 99% av alla tonåringar, men det visste jag inte då och jag kände mig ensammast i hela världen.


Just like heaven

Den här morgonen vaknade jag upp och behovet av att vilja somna om och sova för evigt var starkare än någonsin. Jag kan inte heller bota denna känslan genom en timslång frukost jag brukar unna mig själv på lediga dagar, då mamma och pappa ockuperat köket och propsar ihärdigt på att försöka föra en konversation med mig.
En stark kopp kaffe och kugghjulen börjar röra på sig för att sätta igång min hjärnverksamhet. Bara för att få reda på att det tydligen är dags för städdag denna lördag. För en gångs skull är jag inte bakfull, vilket får mig att inse att mattpiskning nog är ett ganska oslagbart sätt att avreagera sig på.

Nu känner jag den där tillfredsställelsen i kroppen som ofta infinner sig efter ett lyckat städpass. Även om mitt rum allt som oftast ser ut som resterna efter valfritt krigshärjat landskap, så trivs jag ändå som bäst när kläderna hänger på sina galgar och inte fyller upp hela soffan och större delen av golvet, och med nybäddad säng och alla dammråttor i tryggt förvar i dammsugarpåsen.

Nu ska jag baka bullar så jag har något att äta till min helkväll framför tv:n om några timmar, för med både Robinson, Saving Private Ryan och Scrubs går det inte att hålla sig borta.

Bal minsann!



Igår var jag på bal. Det var väldigt roligt, och jag hade nog vad man skulle kunna kalla världens bästa kavaljer.
Sedan blev jag som vanligt alldeles för full (öl, champange, vin, öl igen, drink, öl), ramlade och lyckades tappa bort hälften av allt jag äger. Sjalen på bilden är borta, så även min mobil, plånbok, nycklar och mormors *VINTAGE*-väska.

Under alkoholens yra har jag även pratat politik, dansat sönder klänningen (fast bara innerklänningen som tur är), druckit fickplunta...
Ett utav kvällens mest klockrena ögonblick är då ett tiotal balbesökare stegar in på Mc Donalds och käkar fyllemat i galastass.

Jag vill gå på bal varje dag! Detta var bland det roligaste jag gjort!

De e lite jobbit nu asså

För att peppa mig själv att orka ta studenten med fullständiga betyg följer härmed en lista på tio saker jag är bra på!

- bädda sängar
- få en perfekt fylla
- klippa gräset i raka, symetriska rader
- baka bullar
- formulera mig
- måla eyeliner
- dagdrömma
- bli glad för småsaker
- pilla folk i håret
- klämma finnar

Tänkte förövrigt dra ner lite på detta jävla bloggande. Jag har märkt att jag formulerar mina tankar som blogginlägg, och det känns inte så roligt, faktiskt.
Istället ska jag PLUGGA. Har ca tre veckor på mig att ta igen ett år utav missade studier. Känns gött.

RSS 2.0